Man kan få brug for dræn i mange situationer

Der findes masser af situationer, hvor det kan være helt essentielt, at have dræn i haven. Har man ikke det kan man nemlig risikere at overskydende vand smadrer noget.

Selv om vi er heldige her i Danmark, at vi har et ret så mildt klima, sammenlignet med højere mod nord, hvor det nærmest er bidende koldt hele året, så er det jo ikke fordi, at vi ikke også har dage, hvor vejret bliver lidt voldsomt. Mange er nok enige i, at vi nogle gange virkelig får nogle skylle ture, hvor mængden af nedbør kommer bag på de fleste i disse situationer hænder det ofte, af eksempelvis kældre kan blive oversvømmede, hvis man er uheldig.

Hvorvidt ens kælder eller andre dele af ens ejendom bliver oversvømmet kommer an på en masse faktorer. Det kommer an kan hvor meget regn, der falder. Det kommer an på hvor kort en periode regnen eller nedbøren falder over og så kommer det desuden an på hvor højt eller lavt i terrænet ens bolig ligger. For det siger næsten sig selv, at hvis man bor i noget, der ligner en dal, så vil størstedelen af vand søge mod ens bolig. Heldigvis står man ikke fuldstændigt uden chancer i denne situation. Der er ting, man kan gøre for at undgå, at hele ens bolig eller dele af den, kommer til at stå under vand, eksempelvis dræn.

Dræn kan være det helt rette for dig

Og det behøver jo ikke engang at være et hus, man skal redde fra vand. I nogle situation kan eksempelvis marker også sagtens komme til at stå under vand. Og selv om afgrøder helt sikkert skal have masser af vand, for at kunne vokse sig store og modne, så kan det altså i høj grad også blive for meget af det gode. Det er nemlig kun nogle helt særlige planter, som er skabt til decideret at stå i vand. De fleste almindelige planter, som eksempelvis korn og lignende, kan slet ikke holde til dette.

Derfor vil det i denne situation også være helt essentielt for en bondemand, at have styr på dræn af marken. Man kan heldigvis konstruere sig ud af, at når der kommer tidspunkter, hvor der er virkelig meget overskydende vand, så ender det ikke med at stå midt på marken. Så sikrer man sig i hvert fald i mod, at alle afgrøderne går til grunde.

Indlæg oprettet 6

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen